Samo ime dandanes marsikomu prinese grimaso na obraz. V resnici pa je ta klobasa ena izmed najboljših pri nas. Marsikdo še danes ne izda pravega recepta za svojo krvavico. Čreva so najprej temeljito operejo, svinjsko meso pa se kuha v vodi, kateri smo dodali jušno zelenjavo. Pljuča se kuhajo posebej. Ko je meso kuhano in zelo mehko, se ga najprej ohladi, nato pa zmelje. Slanino v majhnih kockah scvremo, da nastane mast. Riž povremo. Nasekljano čebulo se prepraži, da zarumeni. V posodo se združi vse sestavine. Preko vsega prelijemo precejeno kri in juho (ali vodo, v kateri smo prej kuhali meso in zelenjavo). Jušna se pri klobasah ne uporabi več. Z dobro premešano maso se nato napolnijo čreva. Na koncu klobase še barimo v vodi približno pol ure. V tem času voda ne sme zavreti. Ko jih prebodemo z zobotrebcem ali vilico in iz njih priteče tekočina, so kuhane. Priporočljivo je, da jih čimprej porabimo. Odlične so v kombinaciji s kislim zeljem ali kislo repo.