Letne

 
1. Gorsko kolesarstvo
Natisni

Kolesarji v Hrastniku so si zadali nove izzive. Glede na to, da je naš kraj predvsem hribovit, so nabiranje svoje kondicije in samo rekreacijo preusmerili ravno tja, v hribe. Skozi leta se je oblikovalo Kolesarsko društvo Hrastnik, ki vsako leto organizira tradicionalni »Vzpon na Kal«. Po hribih in vaseh naše občine, kot tudi po mestu, pa lahko najdete tudi ostale ljubiteljske kolesarje. Na rekreacijo se odpravijo sami ali pa z družino prekolesarijo razne predele Hrastnika.

Slike: 

 
2. Jahanje
Natisni

V Hrastniku živijo tudi ljubitelji konj. Najdete jih preko:

1. Konjerejskega društva Hrastnik in v

2. Mišinem dolu.

 
3. Odbojka
Natisni

Pri tenis igriščih v zgornjem delu Hrastnika lahko najamete tudi igrišče za odbojko na mivki. Na voljo so vsak dan od 8. do 22. ure. Igrišče lahko rezervirate preko telefonske številke 03 564 43 93 ali preko spletnega portala https://tk-hrastnik.sportifiq.com/booking.

Slike:

 
4. Plezanje
Natisni

Za plezanje v naši občini je poskrbela alpinistična sekcija Planinskega društva Dol pri Hrastniku Špaltna. Pred leti je uredila 44 plezalni poti. »Pod Škalo« je stena dolga leta samevala, dokler je niso začeli urejati strokovnjaki in ljubitelji plezanja. Preskusili so jo že otroci, odrasli in celo tisti malce starejši, saj so poti urejene za začetnike kot tudi za tiste  z več izkušnjami.  Najdete jo malo naprej od križišča, kjer zavijete za Dol. Na prvem klancu za desnim ovinkom je na levi strani manjša makadamska jasa. Priporočamo, da avto pustite na urejenem parkirišču (v križišču zavijete levo in za prvo avtobusno postajo desno). Nato vam vzame le nekaj minut peš, sprehod preko jase ter mostu, nato pa v desni smeri nadaljujete do plezališča. Člani društva so vam na voljo za koristne nasvete, izposodite pa si lahko tudi opremo.

Slike: 

 
5. Pohodništvo
Natisni

Hrastniški vrhovi so zanimive točke za domačine kot tudi za marsikaterega prišleka ali gosta. Poti do njih so zgledno urejene in očiščene, za vse to pa skrbita Planinsko društvo Hrastnik in Planinsko društvo Dol pri Hrastniku. Vodijo različne skupine, motivirajo pa tudi mlajše, da jih preskusijo. Če ste bolj za organizirane pohode, se jim lahko pridružite na enem izmed njih. Lahko pa se udeležite tudi enega izmed tradicionalnih pohodov:

 • April: Ojsterškov pohod na Kal
 • Maj ali junij: lokalni pohod Hrastničani spoznavamo svoj domači kraj
 • Začetek avgusta: pohod na Kopitnik (Popoldan ob citrah)
 • Oktober: kostanjev pohod Hrastnik-Ravne-Kal in piknik (kostanj in krumpantoč)
 • Prva sobota oktobra: Sovretov pohod v Šavno peč (iz dveh smeri: železniška postaja-Krnice ali Dol-Kovk)

 Vabijo vas vsi trije vrhovi: Kal, Kopitnik in Gore. Obiščete jih lahko v družbi, organizaciji društev ali pa kar sami.

 • Poti Planinskega društva hrastnik: Link (Zavihek 'Poti, Koče')
 • Poti Planinskega društva Dol pri Hrastniku: Link (Zavihek 'Poti, Koče')
 • Poti Planinskega društva Rimske Toplice: Link (Zavihek 'Poti, Koče')

Slike:

 
6. Rafting in kajak
Natisni

Sekciji z enakima imenoma sta del Brodarskega društva Steklarna Hrastnik, ki ima svoje prostore v Centru vodnih športov pod mostom čez Savo. Obe obliki športa sta primerni za vsakogar, ki ima željo preskusiti spust po reki Savi. Pri raftingu so na voljo lažji in malce zahtevnejši odseki. Vodniki vas bodo seznanili s potjo, razdelili potrebno opremo, nato pa se skupaj pripravite na pot. Pri kajaku je na voljo tečaj veslanja ter pristna pustolovščina z izkušenimi kajakaši »TOPO DUO«. Spoznajte Hrastnik še z drugega zornega kota.

Več o ponudbi si preberite na: link

Slike:

 
7. Športni park na Logu
Natisni

Športni park na Logu stoji poleg osnovne šole narodnega heroja Rajka Hrastnik. Sestavljajo ga:

 • Stadion z atletsko stezo ter nogometnim igriščem: Na stadionu trenirajo razna športna društva, ki si nabirajo kondicijo ter izkušnje za tekme. Posamezniki tu trenirajo ali se samo rekreirajo skozi celo leto, saj je odprt vsak dan do 21. ure.
 • Zunanji fitnes: Fitnes je postavljen ob tribunah stadiona. Primeren je za vse, katere takšna vrsta rekreacije veseli. Osvetljen je tudi ponoči, zato ga lahko uporabljate točno takrat, ko imate čas.
 • Rokometno igrišče, košarkarsko igrišče in skate park:  Poleg stadiona je locirano manjše igrišče, ki je bilo včasih namenjeno le rokometu. Skozi leta se je preurejalo, zato ga danes lahko uporabljate tudi za igranje košarke ter nogometa, čisto na začetku pa je urejen skate park. Če so razmere prave, ga pozimi prilagodijo tudi za drsanje.
 • v istem sklopu sta še bazen in Športna dvorana Hrastnik.
Slike:

 

 
8. Tenis
Natisni

Na začetku poti iz Hrastnika proti Kalu vas med bujnim zelenjem pričakajo štiri tenis igrišča, katere vzdržuje Tenis klub Hrastnik. Na voljo so vsak dan od 8. do 22. ure. Igrišče lahko rezervirate preko telefonske številke +386 (0)3 564 43 93 ali preko spletnega portala https://tk-hrastnik.sportifiq.com/booking. Tu se odvijajo različni turnirji (klubske lige, lige dvojic, občinska prvenstva, turnirji ob zaključku sezone, …), ponujajo pa tudi tečaje tenisa za otroke, mladino in odrasle ter teniški vrtec.

Slike:

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.