Gostilne, pizzerije, restavracije

 
1. Kavarna Ars Hrastnik
Natisni

V glavnem križišču v centru Hrastnika se ob spomeniku in fontani nahajata slaščičarna ARS in okrepčevalnica Dobre vile. Domačini in ostali so ustavijo na njihovi pokriti terasi, da si privoščijo kebab, hamburgerje, jufke, kakšno kavo ali drugo pijačo. Če pa ste bolj za sladko, si lahko tudi v tej smeri privoščite marsikaj. Med drugim imajo večjo ponudbo sladoledov.

Informacije:

  • Naslov: Pajaziti Arsim s.p., Trg Franca Kozarja 1, 1430 Hrastnik
  • Slaščičarna:  +386 (0)3 564 41 35
  • Dobre vile: +386 (0)70 153 575
 
2. Pizzerija in restavracija Rondo Hrastnik
Natisni

Če se zapeljete proti centru Hrastnika, se ustavite na večjem parkirišču ob cesti. Restavracija Rondo se namreč nahaja v spodnjih prostorih zgradbe, v kateri je trgovina Spar. Mize so na voljo v lokalu, lahko pa ob kakšni pijači uživate tudi zunaj lokala. Nudijo malice, pizze, hamburgerje, posebej pa imajo urejen prostor za zaključene družbe do okvirno 50 oseb

Informacije:

 
3. Planinski dom v Gorah
Natisni

V eni izmed hrastniških planinskih postojank je razvita tudi gostinska ponudba. Če se iz Hrastnika preko Dola peljemo proti Rimskim Toplicam, v Marnem pri Vrtnarstvu Napret zavijemo desno ter se napotimo v hrib. Preko Turja prispemo v Gore, kjer stoji Planinski dom Gore. Poleg tega, da je kontrolna točka Zasavske poti in Poti spominov NOB ter kolesarskih in konjeniških poti, se marsikdo tu ustavi tudi na kosilu ali kakšnem drugem obroku. Ponujajo enolončnice, nedeljska kosila, jedi po naročilu, zasavske jedi, morsko hrano, jedi na žaru, ponosni pa so tudi na svoj »štrud'l«.

Informacije:

 
4. Restavracija Milena
Natisni

Restavracija Milena se že vrsto let trudi, da bi gostom stregli okusno in kvalitetno hrano. Čez glavne ceste Hrastnik-Rimske Toplice na Dolu pri Hrastniku zavijete levo, se po nekaj metrih ustavite na parkirnem prostoru ob cerkvi. Od tam je le še korak čez cesto in že ste pri restavraciji, kjer lahko med drugim poskusite tudi zasavske jedi (krumpantoč, prežganko, funšterc, jetrno klobaso, granadirmarš, … pripravijo po predhodnem naročilu). Pripravijo tudi razne vrste pizz, malice in kosila, jedi po naročilu, jedi z žara, na voljo pa je tudi bogata ponudba vin. Prostore nudijo za praznovanje rojstnih dni ter obletnic, lahko pa se odločite tudi za poslovna srečanja pri njih.

Trenutno kuhinja obratuje po predhodnem naročilu.

Informacije:

 
5. Restavracija in pizzerija Guliver
Natisni

Ob regionalni cesti Dol – Rimske Toplice, ob izvozu iz gozda, na desni strani stoji restavracija in pizzerija Guliver, ki nudi veliko dobrot. Prepričani so, da se za vsakega lahko nekaj najde. Lahko se ustavite na kavi ali pivu, organizirate zabave za družino ali prijatelje ali želite na romantično večerjo v dvoje. Če jih le predhodno kontaktirate, so pripravljeni ugoditi še tako zahtevni želji. Vsako leto posvetijo obdobja eni vrsti kulinarike ali jedi. Tako organizirajo dneve balkanske kuhinje, Mehiko v Guliverju, dneve pizz, dneve hamburgerjev, dneve lignjev, dneve dalmatinske kuhinje, dneve belušev, …

V restavraciji razpolagajo s 1000 sedeži, na letnem vrtu pa z dodatnimi 20. Pred stavbo in nasproti, čez cesto, so na voljo parkirni prostori predvsem za osebne avtomobile.

Informacije:

 
6. Zasavski Gurman
Natisni

Zasavski Gurman se nahaja ob športni dvorani Dolanka. Na cesti Hrastnik-Rimske Toplice sredi Dola pri Hrastniku zavijete desno mimo osnovne šole, nato se po nekaj metrih usmerite levo. Zasavski Gurman ni le gurmanska restavracija. V njej si lahko ogledate tudi nekatere zasavske zgodbe. V notranjosti opazite sv. Barbaro (zavetnico rudarjev), vaško situlo, Vilo de Seppi, Valvasorja, rudarski kotiček, zasavski »Triglav« Kum. Možen je ogled razstavljenega kmečkega orodja. Urejeno imajo tudi teraso, kadilnico, več zasebnih vhodov, previjalnico, zunaj otroško igrišče, v notranjosti pa otroški kotiček. Poleg glavnih prostorov in terase je na voljo tudi velika večnamenska dvorana, ki sprejme do 300 oseb. V njej gostijo poroke, poslovna srečanja, seminarje, konference, društvena srečanja, slikarske razstave, ipd. Vsak dan nudijo jedi po naročilu, pizze iz krušne peči, malice, kosila. Tipične zasavske jedi, različne svečane menuje ali pa catering pripravijo po predhodnem naročilu.

V vse prostore je možen dostop z vozički.

Ob lokalu je veliko parkirišče, ki je primerno za avtomobile, avtobuse ter avtodome brez priklopa.

Informacije:

 Slike:

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.