Zimske

 
1. Plavanje v pokritem bazenu
Natisni

V hladnih dneh lahko za svojo rekreacijo poskrbite v pokritem bazenu, ki je del Športnega parka Hrastnik. V dopoldanskem času ga uporabljajo predvsem otroci iz okoliških šol in vrtcev, v popoldanskem pa je odprt za rekreativno plavanje in druge plavalne aktivnosti. Izvajajo se šole plavanja, tečaji za dojenčke in malčke ter organizirajo rojstnodnevne zabave.

V sklopu bazena sta na voljo tudi dve finski savni.

 
2. Smučanje
Natisni

Če se napotite proti Kalu, se malce pred samim vrhom v dolini ob tunelu skriva Rajska dolina. To področje se pozimi ob pravih vremenskih razmerah spremeni v smučišče. Ureja ga Smučarsko društvo Hrastnik, ki organizira tudi razna tekmovanja za odrasle in otroke (veleslalom, otroško tekmovanje v slalomu, občinsko tekmovanje za odrasle, …). Blizu je urejeno asfaltirano parkirišče, kjer lahko pustite svoj avto. Smučišče z vlečnico leži na 830 do 950 metrov nadmorske višine in je dolgo 450 metrov. Primerno je za začetnike in srednje zahtevne smučarje. Druga, položnejša proga pa poteka mimo spomenika NOB do brunarice v dolini.

Slike:

 
3. Športna dvorana Dolanka
Natisni

Dolanka se nahaja na Dolu pri Hrastniku. Če na regionalni cesti Hrastnik-Rimske Toplice na Dolu v križišču zavijete desno mimo podružnične osnovne šole, vas pot pripelje do velikega objekta izza šole. V njem se odvijajo razne tekme rokometa in mini rokometa, tekmovanja v navijaštvu Rom Pom Pon, kulturne prireditve, ipd. Dopoldne ga uporabljata bližnja osnovna šola in vrtec, popoldne pa jo koristijo športna društva, klubi ter razne rekreativne vadbe.

Slike:

 
4. Športna dvorana Hrastnik
Natisni

V športni dvorani Hrastnik se na letni ravni odvija veliko različnih oblik športa in športnih dogodkov. Poleg tekmovanj je predvsem v zimskem času namenjena raznim oblikam rekreacij. V njej se izvajajo športni programi za otroke, mladino in odrasle, v dopoldanskem času pa jo za pouk športne vzgoje uporablja predvsem osnovna šola. V njej trenirajo tudi različna športna društva.

Ureditev same dvorane se lahko prilagodi glede na vrsto prireditve in število obiskovalcev - sprejme lahko do 1000 ljudi.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.