Kulturna

 
1. Društvo Steklarska godba Hrastnik
Natisni
 
2. Atelje Fotografije
Natisni
 
3. Kulturno društvo Marno
Natisni
  • Naslov: Marno 44a, 1431 Dol pri Hrastniku
  • Gsm: +386 (0)31 611 628
 
4. Kulturno društvo Svoboda Dol pri Hrastniku
Natisni

Slike:

Foto sekcija

(fotografije njihovih članov)

Ženski pevski zbor

Ženski pevski zbor je pričel z delovanjem 3.4.1979, kot sekcija Kulturnega društva Svoboda Dol pri Hrastniku, v katerem se je v vseh teh letih zvrstilo preko 130 pevk.
Prva zborovodkinja je bila Ivanka Šerbak Medved, ki je zbor vodila prvih deset let. Drugo desetletje je zaznamovala zborovodkinja Elizabeta Jakšič, ki je po novi desetletki zborovodsko taktirako predala Sabini Vengušt Krajnc. Pet let kasneje je vodenje prevzela Karmen Lindič in na zborovodskem mestu vztrajala do aprila 2012, ko je zbor prevzela Simona Weber Goljuf. Sezono 2016/2017 so pevke začele z novo zborovodkinjo Anjo Zalokar, ki je zbor vodila dve sezoni.
Nekatere pevke so v društvu skoraj od ustanovitve, nekatere krajši čas. Srečujejo se enkrat tedensko na vajah, kljub temu pa si rade vzamejo čas tudi za druženje. Pevke smo mame, babice, tete, ... ravno zato so nam naši najbližji na prvem mestu in seveda posledično dajemo na drugo mesto svojo ljubezen do petja.
Vsako leto pripravijo letni koncert - nekakšen pregled, kaj vse so naredile v sezoni. Aprila 2019 so proslavile 40-obletnice delovanja zbora. Prepevale so pesmi različnih tematik, saj le tako lahko pokažejo različnost vseh pevk.
V začetku sezone (2019/2020), se je zbor po dobrih 40 letih delovanja znašel v krizi. Ostale so brez zborovodkinje in nekako le pobrskale v »lastnih vrstah« in na plano zbezale glasbenika, tolkalca, ki je septembra prevzel vodenje tega pevskega zbora. Mladi Luka Jeraj, je v zbor prinesel nov, mlad pogled na delo in predvsem moško roko v ženski zbor.
Rade se odzovejo vabilu za nastop in tako tkejo nova prijateljstva in utrjujejo stare prijateljske vezi.

Gledališka skupina

Družina Sekirnik se predstavi...

Posted by Gledališka Skupina Dol on Sunday, May 22, 2016
 
5. Kulturno umetniško društvo Veter
Natisni
 
6. Marionetno gledališče Jurček
Natisni
 
7. Moški pevski zbor Svoboda Hrastnik
Natisni
 
8. Prosvetno društvo Martin Orožen Turje
Natisni
  • Naslov: Turje 20, 1431 Dol pri Hrastniku
  • Gsm: +386 (0)41 946 366
 
9. Rudarska godba Hrastnik
Natisni

V Hrastniku je leta 1853 uradno zaživela Rudarska godba Hrastnik. To kulturno društvo v Zasavju predstavlja najdaljšo tradicijo organiziranega delovanja saj v letu 2018 praznuje 165 let neprekinjenega delovanja.
Hrastniška Rudarska godba se po starosti uvršča med pet najstarejših godb v Sloveniji in celo 2 najstarejša rudarska, takoj za idrijsko. RGH je tudi ena redkih godb v Sloveniji, ki še zmeraj poudarja svoje stanovsko rudarsko izročilo. V ta namen tradicionalno igrajo ob prazniku sv. Barbare ter ob dnevu rudarjev. Tradicionalno igranje je tudi prvomajska budnica.
V letu 2016 je Rudarska godba Hrastnik gostovala v češkem Prybramu. Udeležila se je 16. rudniških in topilniških dnevov, sodelovala je na povorki ter na odprtju muzeja v zgoraj omenjenem kraju.
Leta 2017 se je odpravila v pobrateno mesto Raška. Tam je za prebivalce pripravila promenadni in celovečerni koncert.
Tekom let se je godba udeleževala različnih tekmovanj in si prislužila zavidljive rezultate. Pokale in plakete iz različnih gostovanj in tekmovanj si lahko ogledate v godbenem domu.
Orkester z 54. člani vodi predsednik JURIJ BANTAN. Dirigentsko palico pa je leta 2014 prevzel nadobudni in celo najmlajši dirigent doslej v zgodovini godbe, UROŠ RAZPOTNIK.

Slike:

 
10. Srbsko kulturno društvo Sava
Natisni
 
11. Zveza kulturnih društev Hrastnik
Natisni
 
12. Foto klub Hrastnik
Natisni


Naslov: Cesta 1. maja 77, 1430 Hrastnik
Tel.: /
Elektronska pošta: tajnik@fotoklub-hrastnik.si (Predsednik: Vinko Žagar)
Spletna stran: https://fotoklub-hrastnik.si/

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.