POZDRAV IZ KRVAVIH REVIRJEV - celovečerna kriminalna komedija

19.10.2018

___________________________________________________________________________

IZREDNA KINO PREDSTAVA

KINO Hrastnik - petek, 19.10.2018, ob 19:00

VSTOP PROST

___________________________________________________________________________

Da se lahko Zasavci z vsemi ­slabostmi vred končno vidijo tudi v kriminalni komediji, ki se začne z ljubezenskim prizorom, nadaljuje z veliko prelite krvi in konča z razkritjem edinega ­logičnega morilca, je kriv ­Zagorjan, režiser Matic Poropatič z ekipo filmsko ustvarjalnega društva (F. U. D.) Loke Studio.

Scenarij, sicer kolektivno delo, je naslednji: parček v gozdu najde mrtveca s steklenico kumskega koktajla (če smo izdali »morilca«, recepta za »mišungo« ne smemo) in nožem v hrbtu. Umora seveda ne bosta raziskovala lokalni policijski šef (direktor Delavskega doma Trbovlje Zoran Poznič), še manj prijazen, simpatično naiven, »mali« domači kriminalist (kuhar in glasbenik iz Kisovca Kristjan Pavlič), ampak izkušeni inšpektor iz Ljubljane (David Lindič), ki je že pospravil v keho ribe à la Zidar in Bavčar. Na zagorsko vzletišče ­Ruardi se pripelje z letalom, a zasavski primer se pokaže za trši oreh, kot je pričakoval. Kmalu namreč najdejo še drugega umorjenega. In še tretjega – lokalnega pijančka, ki je le kolateralna škoda. V ozadju umorov je seveda politika, ki hoče tri revirske občine združiti v veliko Zasavje, zaradi združevanja pa bi utegnil občinski uradnik ostati brez službe …

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.