Čebelar Bićanić Karlo

Čebelar Bićanić Karlo

Karlo Bićanić je aktiven čebelar doma in v Čebelarskem društvu Hrastnik že več kot 19 let. Sedem let je mentor/somentor čebelarskega krožka na Osnovni šoli narodnega heroja Rajka Hrastnik. Tako prenaša svoje znanje in izkušnje na mlade generacije, med drugim tudi na svoje vnuke.

Ima dva stacionarna čebelnjaka z 8 in 12 panji ter enega prevoznega z 8 panji (Kranjske čebele). V njih skrbi za 28 čebeljih družin (28 donosnih in 7 rezervnih). Prideluje cvetlični, gozdni in kostanjev med ter deviški vosek in surov propolis. Za med ima pridobljen certifikat SMGO (Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo, Čebelarska zveza Slovenije), ki potrjuje, da je med s tradicijo, višje kakovosti in znanega porekla.

Svoje proizvode prodaja na hrastniški tržnici in prireditvah, sodeluje pa tudi na razstavah in drugih dogodkih (Tradicionalni slovenski zajtrk, ipd.). 

Informacije:

  • Naslov: Naselje Aleša Kaple 7G, 1430 Hrastnik
  • Telefon: +386 (0)40 327 531


 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.