Sadjarska kmetija Rožej

Sadjarska kmetija Rožej

V Turju leži manjša sadjarska kmetija Rožej, ki ima registrirano dopolnilno dejavnost za predelavo sadja (jabolčni motni in bistri sok, jabolčno vino, suho sadje, čips, …), peko kruha v krušni peči ter lesarsko dejavnost. Ogledate si lahko njihove nasade (intenzivne in ekstenzivne nasade jablan). Prejeli so že več priznanj za svoje izdelke, tudi zlate, zadnja leta pa še mednarodna v tujini (Italija, Avstrija). V letu 2015 so pričeli s prodajo češenj, kar je novost v zasavskem okolju. V letu 2018 imajo v nasadu približno 5000 sadik jablan.

Ivanka Rožej že vrsto let uspešno vodi Sadjarsko društvo Hrastnik. Njihovo število članov narašča, prihajajo pa tudi iz drugih regij. Znanje in praktične izkušnje si izmenjavajo kar na terenu, v sadovnjakih, itd. Rezultati prenosa znanj in izobraževanj se kažejo v izboljšani kvaliteti njihovih izdelkov (prejeta priznanja za njihove izdelke na različnih ocenjevanjih).

Informacije:

  • Naslov: Ivanka Rožej, dopolnilna dejavnost na kmetiji, Turje 49, 1431 Dol pri Hrastniku
  • Telefon: + 386 (0)31 662 218
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.